Tips & Trix Visma.net Project Management

E-post integration till Visma.net Project Management

Ni har väl inte missat att ni kan synka/integrera er e-post till Visma.net Project Management?

För att aktivera funktionen för e-post integration går ni till Kugghjulet > Funktioner > Integrationer> sedan till “E-post integration”.

När ni har hittat till avsnittet kring e-postintegration väljer ni en domän som avsändaren kan skicka mail till. E-post integrationen fungerar på så sätt att det behöver vara en Visma.net Project Management-användare som antingen skickar eller tar emot mailet med er Visma PM mail som CC eller BCC.

Som standard så hamnar då mailet på Visma.net PM användarens “To-Do” lista. Om man istället använder ett projektnummer som prefix så hamnar uppgiften på korrekt projekt som en uppgift. Exempelvis: 11192.oncloud@severamail.com.

När ni valt domän så väljer ni vilken status som uppgiften ska ha när den kommer in i Visma PM följt av vilken aktivitetstyp mailet ska komma in som. Här är ett tipps att skapa en egen aktivitetstyp för e-post och att man sedan plockar bort denna aktivitetstyp från de som synkas mot er kalender som vi visade i förra veckans Tips & Trix.

Därefter är det bara att markera “Aktivera E-postintegration” så är ni klara.

För djupare information om vanliga utmaningar och anledningar till att e-post inte skulle synkas kan ni läsa mer här.

 

Söker ni ett kompetent tid & projektsystem med stora möjligheter till automatisering och effektivisering av er organisation? Testa då Visma.net Project Management gratis i 30dagar, vi hjälper er i gång med kostnadsfri utbildning och support första månaden!  

Vi på OnCloud är certifierad Vismapartner. Vi har erfarenhet av att hjälpa organisationer automatisera och effektivisera för att få mer tid till annat.

 

Vill ni automatisera er fakturering av tid i projekt med hjälp av Visma.net Project Management? Kontakta mig så sätter vi upp vi en kostnadsfri livedemo i Visma.net Project Management anpassad efter er organisation. Eller har ni frågor kan ni alltid kontakta mig på 0762-44 14 20 eller jonas.svensson@oncloud.se.