Kundcase Scandinavian Enviro Systems AB

Kundcase:

Scandinavian Enviro Systems är ett ledande företag inom återvinningsbranschen av bildäck.

Ett av Enviros motton är “Avfall är missbruk av resurser”. Enviros teknologi kan inte bara minska avfallet, utan också ta tillvara på de värdefulla råvarorna som ingår och omvandla dem till intäkter, vilket gynnar miljön, ekonomin och det omgivande samhället. Det handlar om hållbarhet i flera dimensioner genom partnerskap.

“Vi ser olika saker. Vi ser värde i avfall.”

 

En värld utan avfall – Om vi gör det vi gör till fullo, i ett globalt nätverk som delar vårt tänkesätt och engagemang för att skapa hållbara lösningar – är det här målet vi kan nå.

 

Varje år kräver cirka 28 miljoner ton förbrukade däck en hållbar återvinningslösning. Enviros unika pyrolysteknik återvinner en del av komponenterna, inklusive kimrök, stål och olja. De återvunna råvarorna kan sedan användas vid tillverkning av nya däck och olika andra produkter.

93 %

En CO2-reduktion på 93 % genom att använda Enviros återvunna kimrök – helt i linje med tillverkande företags producentansvar.

52

Enviros CFC-process har 3 patent i 52 länder. Processen säkerställer att avfallet pyrolyseras till 100 % under mycket kontrollerade former.

1M

Enviro och Antin, planerar att etablera fabriker över hela Europa med en total kapacitet på upp till en miljon ton uttjänta däck som återvinns årligen till 2030.

Molnbaserat affärssystem

Vi på OnCloud levererar Visma.net ERP med tilläggsmodulerna Visma.net Project Management, Project Accounting & OneStop Reporting till Scandinavian Enviro Systems.

Med dessa System på plats får Enviro en helheltslösning som stödjer alla deras processer från byggnation av anläggningar i form av projekt med tidrapportering, material, leverantörskostnader med komplett uppföljning och full kontroll på sina projekt. Ett kraftigt lagersystem med stöd för produktion samt självklart marknadsledande ekonomifunktioner i Visma.net financials där vi bland annat finner funktioner för automatisk kontoavstämning, automatisk utgående fakturering, betalningar m.m

Det hela syr vi ihop med BI verktyget OneStop Reporting där vi kan automatisera rapportering och uppföljning genom hela organisationen.

Kundcitat:

“Ett mycket kompetent team som är lätt att skapa ett gott samarbete med. Vi har fått bra support och har alltid känt oss prioriterade i uppstarten av Visma.net i bolaget.”

-Project Controller Scandinavian Enviro Systems AB

Har även ni ett behov av en helhetslösning för er organisation med riktigt bra möjligheter till automatisering och uppföljning? Kontakta då mig  så sätter vi upp vi en kostnadsfri demo i Visma.net anpassad efter er organisation – Jonas Svensson