Tips & Trix Visma.net Project Management

Anpassade fält i Visma Projekt Management

Ni missar väl inte att ni kan skapa era egna anpassade fält för datum, numeriska värden, text eller värde per enhet? Om ni känner att det saknas något fält för den information just ni vill spara om era kunder eller projekt så är detta något för er! Nedan följer beskrivning på hur ni skapar och använder anpassade fält på kund så väl som på projektnivå.

Anpassade fält på Kundnivå

De anpassade fälten som ni skapat visas på alla befintliga kundkort i fliken Kundinställningar. För att en användare ska få tillgång till innehållet i era anpassade fält behövs minst läsrättigheter på kund. Anpassade fält kan också nyttjas i rapporter.

 

För att skapa egna anpassade fält öppna Inställningar > Kunder & Kontakter > Anpassade fält, klicka på Lägg till anpassat fält och välj vilken typ av fältet ni vill skapa. Det finns ingen begränsning i antal anpassade fält som ni kan skapa.

  • Datum: Ange ett namn då fältet endast kan användas för att ange ett datum.
  • Numeriskt värde: Ange namn och om så önskas även enhet.
  • Text: Anges endast ett Anpassat fältnamn då fältet endast kan användas för att ange text.
  • Värde per enhet: Ange namn och om så önskas även enhet. Värder är i KR (hämtas från företagets basvaluta)

Anpassade fält på Projektnivå

Precis som till kunder så kan man behöva möjligheten att ange fler värden på projektnivå och ni har du möjlighet att skapa era egna anpassade fält även på projekt. Även dessa anpassade fält kan användas i rapporter men kan även ligga till grund för egendefinierade KPI:er (nästa tips & trix i OnCloud serien).

 

Söker ni ett kompetent tid & projektsystem med stora möjligheter till automatisering och effektivisering av er organisation? Testa då Visma.net Project Management gratis i 30dagar, vi hjälper er i gång med kostnadsfri utbildning och support första månaden!  

Vi på OnCloud är certifierad Vismapartner. Vi har erfarenhet av att hjälpa organisationer automatisera och effektivisera för att få mer tid till annat.

 

Vill ni automatisera er fakturering av tid i projekt med hjälp av Visma.net Project Management? Kontakta mig så sätter vi upp vi en kostnadsfri livedemo i Visma.net Project Management anpassad efter er organisation. Eller har ni frågor kan ni alltid kontakta mig på 0762-44 14 20 eller jonas.svensson@oncloud.se.