Byta från Visma Mamut

När och varför upphör Visma Mamut? 

Visma skriver såhär kring att avsluta Visma Mamut: ”Antalet användare av Visma Mamut minskar i snabb takt till förmån för modernare lösningar, och den äldre teknik som Mamut bygger på hindrar möjligheterna till vidareutveckling. Detta gör det ohållbart för oss att erbjuda ett affärssystem med den kvalitet, höjd och säkerhet som Visma står för. Fullt fokus och mer resurser kommer istället kunna läggas på vidareutveckling av våra molnbaserade affärssystem, samt att stötta våra kunder som vill modernisera genom att migrera till något av dessa.” 

Räkenskapsåret 2024 blir det sista som Visma Mamut har stöd för årsavslut. Efter år 2024 genomförs inga uppdateringar av systemet relaterat till ändringar av avgifter eller lagkrav. Den 1 augusti 2025 stängs Visma Mamut ner för registrering av nya uppgifter i systemet och alla licens- och supportavtal avslutas. Ni har med andra ord god tid på er att välja och kliva över till en annan lösning, och vill ni avvakta kan årsbokslut för 2024 göras i Visma Mamut. Mer att läsa finns på Vismas hemsida. 

Vad kan man ersätta Visma Mamut med? 

Vilka krav man har på ett affärssystem skiljer sig från organisation till organisation. Det första man behöver ta ställning till är om önskar ett molnbaserat eller lokalt installerat (on-prem) system. Den stora skillnaden är att med ett molnbaserat affärssystem kommer ni snabbt igång, lägre uppstartskostnader, förutsägbara månadskostnader men samtidigt inte lika anpassningsbart då monbaserade ERP-system tenderar att vara mer standardiserade. Ett lokalt installerat ERP-System innebär ofta högre startkostnader då mer konfigurering krävs, vill du ändra något i systemet efter uppstart behöver du ofta ta hjälp av en konsult och det kan bli kostsamt. Den stora fördelen är dock just detta, systemet kan anpassas helt efter era flöden. Vi på OnCloud rekomenderar alltid en molnbaserad lösning där som det är möjligt. Vi på OnCloud erbjuder till Mamut kunder två olika molnbaserade erp lösningar. Visma.net samt Visma eEkonomi, vilket system som passar er bäst reder vi ut tillsammans!  

Varför ta hjälp av OnCloud med Affärssystembyte? 

Vi har hjälpt flertalet kunder med flytt från Mamut till Visma.net vilket ger oss en bra förståelse över era nuvarande flöden och vi kan erbjuda professionell hjälp när det kommer till tex registerexport från ert Mamut. Att byta affärssystem kan kännas stort och komplicerat men vi på OnCloud har lång erfarenhet av detta och stödjer er under processen. Kika in våra “Kundcase” för att få en bättre bild kring oss och våra kunder! 

Vad är skillnaderna mellan Visma Mamut och Visma.net? 

Det finns flera ganska stora skillnader som borde ses som fördelar med Visma.net. Dels är Visma.net helt molnbaserat vilket gör att du som kund inte behöver ha en egen server där mjukvara finns installerad och därmed utgår eventuella kostnader för drift av server, backup osv. Uppdateringar av Visma.net sköts helt automatiskt och du som kund behöver inte beställa uppdateringar av en konsult, utöver det så sköter Visma allt kring drift och backup så du som kund slipper tänka på detta. Visma.net utmärker sig med att kunna automatisera processer i ditt dagliga arbete så som lagerhantering, fakturering, fakturering och projekthantering och det är dessutom väldigt enkelt att sätta upp och kan hanteras av kunden själv.  

Hur går bytet till? 

Vi utvärderar era flöden tillsammans, skapar en gemensam plan för att behålla de som fungerar bra i Mamut, och förbättra det som saknats i er miljö idag. Ett byte från Mamut till Visma.net tar cirka åtta veckor, där vi har ett tätt samarbete för bästa möjliga övergång. 

Signa avtal kring implementation första halvåret och få 10% rabatt på projektkostnaden 

Ta kontakt idag för att undersöka era möjligheter till att uppgradera till Visma.net. Signa avtal kring implementation under 2024 och få 10% på implementationen. 

 

Ta kontakt med vår affärsutvecklare Jonas Svensson för att gå vidare, diskutera flöden eller få en demo i Vismas affärssystem. Antingen via mail; jonas.svensson@oncloud.se eller ring 0762-44 14 20.